Kako si urediti kopalnico?

Kopalnice so prostor, kjer je treba izkoristiti sleherni kotiček. Velika kopalnica lahko postane prava oaza, z dobrim načrtovanjem in racionalno izbiro kopalniškega pohištva pa lepo zaživi tudi majhen prostor.

 

Kopalnice priznanih oblikovalcev

 

 V našem salonu domuje dovršena sanitarna keramika, lepe in praktične armature, bogat program kopalniškega pohištva, tuš kabine, hidromasažni sistemi in najrazličnejši kopalniški dodatki. Združujemo ponudbo različnih priznanih izvajalcev, da ustrežemo vašemu okusu in potrebam.

A kako se odločiti za prave izdelke za kopalnico?

 

Ploščice za kopalnico so osnova prostora

Ploščice za kopalnicoPri kopalnici se običajno najprej izbere keramiko, saj je velik del tega prostora in mu daje osnovni značaj. Ploščice za kopalnico morajo biti lepe, trpežne in enostavne za čiščenje. Uporabite lahko različne barve kombinacije, ki pa naj se med seboj lepo dopolnjujejo, na primer bela-bež-siva. Vsekakor se je dobro ravnati po načelu "manj je več", saj prostor lahko hitro postane preveč kičast in se vizualno zmanjša.

Najboljša izbira bodo nevtralni, nevpadljivi toni, ki se jih ne naveličamo prehitro, za razgibanost in pestrost pa se poskrbi samo na določenih delih. Tla so običajno temnejša, da madeži niso tako vidni. Ploščice za kopalnico že dolgo niso več samo majhnih dimenzij, ampak gre trend v smeri velikih dimenzij, ki imajo lepši vizualni učinek, prav tako pa je tako tudi manj fug za čiščenje.

 

Premišljeno kopalniško pohištvo

Kopalniško pohištvo mora biti usklajeno s ploščicami, a ne podrejeno. Kopalnice naj bodo funkcionalne in estetske, dobro razmerje med tema dvema ciljema je ključno. Najbolj varna izbira je, da se vse kopalniško pohištvo kupi pri istem prodajalcu. Na ta način se izognete raztresenemu videzu, kjer je vsak posamezen element sicer lep, a nič ne funkcionira skupaj z ostalimi elementi. Izbirate lahko med odprtim in zaprtim kopalniškim pohištvom, verjetno boste potrebovali kar oboje. Lične stvari, ki jih redno potrebujemo, naj bodo vidne, za bolj intimne stvari se uporabijo omarice z vratci. Osrednji del je seveda primeren umivalnik z velikim ogledalom.

 

Kopalniško pohištvo

 

Izbira dobre armature in kopalniških dodatkov

Prve med skrbno izbranimi detajli morajo biti armature za kopalnico, ki kopalnici dajo piko na i. Pri nas jih dobite s 5-letno garancijo ter zagotovljenimi rezervnimi deli do 25 let. Glede na obliko umivalnika se lahko odločite za zelo moderno, retro ali klasično armaturo. Armature za kopalnico naj bodo med seboj usklajene - isti model uporabite za kad, tuš in umivalnik. Ne gre pa pozabiti na čudovite kopalniške dodatke, s katerimi prostor res zaživi. Poleg osnovnega kopalniškega pohištva je treba pomisliti še na držalo za brisače, milnik, držalo wc papirja, koš za smeti, koš za perilo, lonček za zobne ščetke in druge praktične dodatke.