Stenske in talne keramične ploščice za sodobne kopalnice ter kuhinje

Ker dopuščajo neskončne možnosti oblikovanja, so keramične ploščice eden izmed najbolj priljubljenih trajnih vrst materialov. Talne in stenske keramične ploščice se zahvaljujoč odlični kombinaciji estetskih ter praktičnih zmožnosti uporabljajo po vsem svetu. Vzdržljiv material brez težav dopolnjuje oblikovne teme, obstoječe barvne sheme in katerokoli pohištvo - za kopalnico, dnevno sobo, kuhinjo.

 

Nekdaj so oglase zapolnili napisi, kot sta “Keramične ploščice za kopalnice” ali “Keramične ploščice za kuhinjo”. Toda dejstvo je, da so trendi notranjega oblikovanja in sodoben dizajn keramičnih ploščic že zdavnaj zabrisali mejo med prostori. Z inovativno tehnologijo, modernimi trendi in ustvarjalnostjo so se razvile tudi talne keramične ploščice, ki so sedaj na voljo v obliki imitacije lesa.

 

Keramične ploščice so nadvse pogosta izbira pri opremljanju domov tudi zaradi stroškovne učinkovitosti, ki nikoli ne omejuje stila, praktičnosti ali estetike.

 

Keramične ploščice stenske in talne

 

Nakup visokokakovostnih talnih in stenskih keramičnih ploščic za vaš dom

Nakup keramičnih ploščic je veliko več kot iskanje keramičnih ploščic za kopalnico in kuhinjo ustrezne barve ali všečnim vzorcem. Vsaka vrsta ploščic je namreč zasnovana za določeno uporabo ter označena z oceno PEI. Le ta podaja vrednost ploščic glede na količino obrabo, ki jo bodo prenesle z vsakdanjo uporabo.

 

  • PEI 0 največkrat ocenjuje stenske keramične ploščice za kopalnice, tuš kabine itd. Gre za ploščice, ki vsakodnevno niso izpostavljene večjim obremenitvam.

 

  • PEI 1 in PEI 2

Oceni PEI 1 in PEI 2 ocenjujeta keramične ploščice za kopalnice in spalnice. Te ploščice so nekoliko bolj obremenjene, a vendarle ne prenašajo toliko bremena kot keramične ploščice za kuhinjo ali dnevno sobo.

 

  • PEI 3 in PEI 4

Oceni PEI 3 in PEI 4 ocenjujeta trpežne, robustne keramične ploščice za kuhinjo, dnevno sobo, predsobo oziroma prostore, ki so največ izpostavljeni obremenitvam in poškodbam.

 

  • PEI 5

Ploščice z oceno PEI 5 so visoko vzdržljive ploščice iz odpornih materialov, namenjene različnim trgovskim centrom, hotelom, restavracijam ter terasam.

 

Keramične ploščice za kopalnico - stenske in talne

 

Keramične ploščice za kopalnico morajo dopolnjevati pohištvo za kopalnico

Pri nakupu in izbiri je treba upoštevati dimenzije posamezne keramične ploščice. Dimenzije se gibljejo vse od majhnih mozaikov pa vse do keramičnih ploščic dimenzij 42,5 x 119 cm ali 60 x 120 cm. Katero velikost in obliko izbrati je odvisno predvsem od prostora. Če se opremlja kopalnica, za katero je na razpolago nekoliko skromnejši prostor, je bolje izbrati keramične ploščice dimenzije katerih so manjše. Tako bo prostor optično povečan, prav tako pa bo do izraza bolj prišlo pohištvo za kopalnico.

 

Tuš kabine so v zadnjih nekaj letih postale “statement piece” modernih kopalnic. Stenske keramične ploščice tuš kabine zato predstavljajo nekakšno izjemo pri notranjem oblikovanju in izbiri keramičnih ploščic za kopalnice. Vse pogosteje so namreč uporabljene kot edinstven kontrast preostalim ploščicam in pohištvu za kopalnico. Ker se v kopalnicah nabira veliko vlage in ker tla pogosteje pridejo v stik z vodo, je pomemben nakup neprepustnih, trpežnih materialov z dolgo življenjsko dobo.

 

Ploščice morajo imeti ustrezno odpornost proti zdrsu in morajo biti primerne za uporabo v mokrih prostorih. V primerjavi z drugimi materiali omogočajo vzdrževanje visokih higienskih standardov, saj sta njihovo čiščenje in vzdrževanje izredno preprosta.

 

Keramične ploščice za kuhinjo

 

Keramičnih ploščic za kuhinje - Širok nabor stilov vzdržljivih talnih keramičnih ploščic

Pri opredelitvi teme prostora ali njegove barvne sheme igra izbira keramičnih ploščic za kuhinjo veliko vlogo. Kuhinja je prostor, kjer člani gospodinjstva preživijo največ časa, obedujejo in se družijo, zato naj bodo ploščice skrbno izbrane. Če je kuhinjski prostor večji, so lahko tudi talne keramične ploščice večjih dimenzij.

 

Kakšen stil izbrati pa je povsem odvisno od vašega okusa, oziroma že obstoječe kuhinje. Talne keramične ploščice so popoln način za povezavo kuhinje z jedilnim prostorom ne glede na to, ali boste izbrali mat, visoki sijaj, barvne, bele, gladke, reliefne, imitacijo lesa ali kamna. Ploščice so na voljo v skorajda neskončnem naboru stilov, modelov, barv, ki bodo razširili stilske in oblikovalske možnosti vašega doma.

 

Ste se odločili, da boste položili keramične ploščice v kuhinjo? Ploščice bodo izpostavljene različnim kemikalijam, maščobam, sončni svetlobi, zato je pomembno, da so odporne proti madežem ter da dobro prenašajo obremenitve (visok PEI).

 

Keramične ploščice za kuhinjo