Notranje in zunanje talne ploščice

Pri talni in stenski keramiki je zelo zanimivo dejstvo, da tako zunanje kot notranje (npr. za kuhinjo) talne ploščice najdemo tako rekoč v vsakem domu, vsaki poslovni stavbi, trgovini … še bolj zanimivo pa je to, da se je tradicija oblaganja tal s keramičnimi ploščami začela resnično 'pred davnimi časi'. Najstarejše najdene ploščice naj bi bile izdelane v 2. tisočletju pred našim štetjem, kar zanesljivo govori o tem, da je polaganje talnih ploščic že kar nekaj tisočletij (z nekaterimi spremembami, seveda) očitno ena izmed najboljših različic oblaganja tal. Do 19. stoletja je veljala za prestižno oblogo, saj talne keramične ploščice v domovih nižjega in srednjega razreda do tedaj niso bile pogoste.

 

 

Zunanje talne ploščice 

Keramične ploščice za kuhinjo Kersan

Keramične ploščice so tako rekoč univerzalna talna obloga, ki so primerne tako za zunanje kot za notranje površine. Edina razlika je, da so zunanje talne ploščice za razliko od tistih za kuhinjo ali kopalnico, še dodatno odporne na vremenske nevšečnosti, predvsem na nizke temperature. Z njimi lahko obložimo balkone, terase, bazene, pokrita ali odkrita dvorišča , bazene in površine okoli njih, pravzaprav lahko talne ploščice položimo kamor koli želite. V našem salonu keramike je na voljo veliko različnih ploščic in ostale keramike, vsem pa je skupno, da so višjega kakovostnega razreda. Oglejte si jih, se pogovorite z našimi svetovalci, ki vam bodo izdelali 3D izris, in prepustite polaganje talnih ploščic strokovnjakom iz podjetja Kersan.

 

 

Talne ploščice za kuhinjo ali kopalnico

Zaradi svoje odpornosti, praktičnosti in čudovitega videza so talne keramične ploščice še posebno primerne za kuhinjo in kopalnico. Odporne so na vlago in obrabo, izjemno lahko jih očistite, poleg tega pa lahko z njimi oblikujete čudovite mozaike, če vam je bolj pri srcu preprostost, pa lahko izberete elegantne enobarvne ploščice. V vsakem primeru se v kuhinji obnesejo bolje kot katera koli druga talna obloga. Vlaga, vroča maščoba in raznovrstna hrana jim ne morejo do živega. Če torej potrebujete zunanje talne ploščice ali takšne za kuhinjo, kopalnico ali drug prostor, se oglasite v salonu keramičnih ploščic Kersan, kjer vam bomo pomagali izbrati najboljše.

 

Talne keramične ploščice